TRÁVICÍ SOUSTAVA
Zopakuj si pomocí křížovky množství nových pojmů z uvedené kapitoly. Co máš doplnit, se ti objeví po kliknutí na čísla v rozích buněk.
vodorovně: |
1. | pohyb částí TS sloužící k posouvání potravy | 3. | látky štěpené žaludečními šťávami | 4. | poslední část TS | 5. | povrch zubu | 6. | část tenkého střeva | 8. | enzym v ústech | 10. | přechod živin z trávicí trubice do krve | 12. | část trávicí trubice před žaludkem | 13. | souhrnně zuby | 14. | látky zvlhčující sousto potravy | 15. | vrstva chránicí žaludek před vlastními žalud. šťávami |
|
svisle: |
1. | onemocnění chrupu | 2. | průjmovité onemocnění TS | 7. | důležité látky potřebné pro správné fungování těla | 9. | producent žluči | 10. | poškozená sliznice žaludku nebo střeva | 11. | chem. látka štěpící bílkoviny |
|